woensdag 5 april 2017

Sneijder heeft niks te vertellen!Er is altijd zoveel te zeggen over het Nederlands elftal. Opstelling, tactiek, speelwijze en aanpassing aan de tegenstander zijn een aantal voorbeelden. Iedereen heeft er een mening over. Of je nou aanwezig bent in het stadion, voor de TV hangt of Hans van Breukelen bent, iedereen denkt wel iets van iets over iets. Dat is het eigenlijk. De rechtsback, de vleugel en het thuis laten van van Persie, iedereen heeft wel ergens een mening over. Dat is Hollands. Wij houden er namelijk van om van alles te vinden over van alles. Ik vind ook van alles over van alles. Helemaal als het gaat over voetbal. Dat is ook niet zo gek, Ik houd er namelijk enorm van. Dat lijkt me ook wel bekend bij de mensen in mijn omgeving. Vooral mijn oude onderbuurvrouw moest heel vaak aanhoren dat ik van voetbal hou. Vooral op de zondag als ik weer een wedstrijd keek en mijn woede verbaal door de kamer schreeuwde. Ze wist zonder te kijken vaak wat het verloop van de wedstrijd was. Inmiddels is ze vertrokken, maar dat terzijde.  Het gaat over het Nederlands elftal en niet on mij.

We konden allemaal weer zien hoe beslissingen werden genomen waar werkelijk niemand achter stond. Want het maakte niet wie welke mening had in de wedstrijd tegen Bulgarije, we waren na de afloop het allemaal met elkaar eens. Danny Blind moest en zou dan ook vertrekken als Bondscoach. De nederlaag tegen de Bulgaren werd Danny Blind fataal. Dat betekend dat we met zijn allen weer mogen filosoferen over wie de kar gaat trekken. Belangrijk is de aanstelling zeker, want het missen van het WK, na het debacle van het missen van het EK, gaat enorme gevolgen hebben voor het Nederlands voetbal. Iedereen komt met zijn keuzes. Iedereen komt met namen die geschikt, of totaal niet geschikt zijn. Ik hoorde een paar mensen filosoferen over Fabian Capello. Dat hij zowel bij Engeland, als bij Rusland enorm heeft gefaald lijkt iedereen even vergeten te zijn. Dat is hoe ik er over denk. Hoeveel ik ook zou willen dat mijn mening overgenomen zou worden door de KNVB, mijn mening stelt in hun ogen niets meer voor dan een willekeurige mening van een burger. Dat begrijp ik ook wel. Ik ben maar 1 van de 16 miljoen bondscoaches die achter de computer zijn mening geeft. Gelukkig zijn er buiten analisten, specialisten en commentatoren ook voetballers die hun mening geven. Robben vind namelijk dat hij en Sneijder betrokken dienen te worden bij het aanstellen van een nieuwe bondscoach. Dat vind ik interessant, omdat ik ook vind dat men in overleg met de spelers de aanstelling van de coach kan afstellen op de spelersgroep.  Goede conclusie dus zou je denken, maar waarom vind Robben in godsnaam dat hij en Sneijder het voortouw dienen te nemen?

Toegegeven, Sneijder is recordinternational. Dat hij al 128 wedstrijden voor het Nederlands elftal heeft gespeeld is natuurlijk een enorme prestatie, maar dat betekend niet dat je zomaar even inspraak dient te krijgen! Sneijder is allang geen topspeler meer. Hij zit gewoon in Turkije op de bank van Galatasaray. Wint dat al jaren geen prijzen en is niet meer de Sneijder waarvan wij met zijn allen denken dat hij is. Is dit reden om dan maar niet betrokken te worden bij aanstelling van de nieuwe coach? Ik vind van wel. Sneijder had namelijk allang weg gemoeten bij zijn werkgever. Nu kiest hij voor geld en bankzitten ipv voetbal. Ik vind dat je puur voor voetbal dient te kiezen als je er ook beslissingen over wil maken die te maken hebben met het halen van het WK. Waarom gaat hij niet naar Engeland, Spanje of Duitsland om daar nog even zijn klasse te laten zien? Waarom blijft hij hangen in Turkije waar hij bankzitter is en in de clinch ligt met de leiding?  Ik denk omdat hij het wel goed vind zo. Hij zit daar lekker met vrouw en kinderen. Verdient genoeg om lekker te rentenieren. Dat betekend dat hij niet meer het maximale eruit wil halen. Dan vind ik ook niet dat je bij zo'n belangrijke beslissing betrokken dient te worden. Wanneer Robben denkt dat hij voor bondscoach kan spelen omdat Sneijder record-international kan worden, moet je je afvragen waar de prioriteiten van spelers liggen. Sneijder moet nog 1 keer alles er uit proberen te halen en zichzelf weer belangrijk maken. Tot die tijd moet hij zich niet bemoeien met de zaken omtrent aanstelling bondscoach. Met alle respect voor zijn 128 interlands, plaatsing is veel belangrijker dan record international.

Robben mag zich van mij echt wel een beetje bemoeien met de aanstelling. Voor de rest moet de bond zich laten informeren door een commissie van oud spelers en trainers en eventueel ook club mensen. Van gaal, Van marwijk en Adriaanse zouden op de voorgrond moeten treden en met mensen zoals Ten Cate, Rijkaard en de Boer moeten communiceren over de toekomst van de KNVB, want daar begint het mee. In de top van de organisatie dient men in te zien dat het afgelopen moet zijn de bobo cultuur en mensen met voetbal verstand dient aan te nemen, Wanneer alle juiste veranderingen zijn doorgevoerd en de commissie het voortouw neemt in de aanstelling, dan mag Sneijder van mij heus wel zijn mening geven. Tot die tijd moet hij voetbal weer op 1 zetten. Anders mag je hem nog thuis laten ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten