vrijdag 31 augustus 2012

Transferbeleid van Nederlandse ploegen 2012-2013
Wie maakte de klapper van dit seizoen!!

Laat ik allereerst voorop stellen dat ik Marcel Brands, ( TD van PSV ) helemaal gelijk moet geven als het gaat om sluitdata's in verschillende landen. Dat is toch iets wat beter kan aan de kant van de Uefa. Nu is het nog mogelijk dat spelers vertrekken naar een aantal landen, zonder dat er een vervanger voor kan worden aangetrokken. Iets wat op een eredivisieclub onwijs veel impact kan maken. Betere communicatie tussen de verschillende bonden is noodzakelijk om dit op te lossen.

Er hebben zich leuke, spraakmakende maar ook dubieuze transfers afgespeeld. Clubs hebben hun best en vooral niet hun best gedaan om spelers te halen,waarvan zij hopen dat het een meerwaarde is voor hun elftal. Ik ga het hier hebben over een aantal clubs, en de rest in een wat kleinere versie. Laat ik eerst bij mijn favoriete club beginnen.

Ajax,

Wanneer je weet dat er een aantal sterkhouders gaan vertrekken, wil je graag gelijkwaardige versterkingen zien. Veel fans zaten te springen om aankopen, waarbij geld geen rol mocht spelen. Nu hebben we een nieuwe visie waar de club zich graag aan houd en werd deze visie ook nageleefd. Waarbij veel mensen zeiden dat ze de bui al zagen hangen, bleef de club positief en werden er langzaam spelers binnengehaald met een meerwaarde. Verthongen zal worden opgevangen met Moisander en voor Janssen hebben we prima alternatieven achter de hand. Anita is een hard gemis. De komst van Poulsen is geen zekere, en zal moeten uitwijzen of het ook een goede aankoop is geweest. Natuurlijk kan Schöne die positie opvullen, terwijl Boccara word klaargestoomd voor die positie. Liever speelt hij meer aanvallend op het middenveld, maar hij zal blij zijn met alle speeltijd die hij krijgt. De defensie staat ook aardig. Van Rhijn volgt Van Der Wiel op en aan de linkerkant is er genoeg keus. De aanval gaat er met spelers zoals Sana, maar ook Babel op vooruit. De sterkste selectie zullen we niet hebben, maar de kracht van Ajax zit in de speelwijze. En die is prima in orde. En mix van jonge talenten en ervaring gaat zeker meedoen voor de titel!

FcTwente,

Het vertrek van De Jong na een prima seizoen zal ongetwijfeld pijn gedaan hebben. Het geld wat er van terugkwam zeker niet. Tadic was al vrij vroeg gehaald en met Castaignos lijken ze een waardig opvolger gehaald hebben. Plet vertrok ook na 1 seizoen, al zal niemand daar echt een traantje om gelaten hebben. Bulykin kwam als backup. Verder vertrokken er weining spelers van naam, maar werden er een aantal gerichte aankopen gedaan. Schilder kwam van Nac, Guitierez kwam vanuit Zuid-Amerika en er werd een Scandinavische speler als opvolger van Wisgerhof gehaald in de naam van Bjelland. Met dit gebalanceerde elftal gaat Twente zeker meedoen om de titel.

Psv,

Bij PSV bleef het toch een beetje stil. Van de nieuwe trainer Advocaat en middenvelder Van Bommel was al bekend dat ze zouden komen. Hoewel ook Ajax achter Narsingh aan zat, trok PSV aan het langste eind. Verder kwam er met Zanka een nieuwe verdediger, wat ook nodig was. Verder kwamen er 2 keepers als opvolger van de vertrokken Isakson, al zal niemand daar echt een traan om laten. Verder bleef het stil en bleef de selectie intact. Met een aantal jeugdspelers toegevoegd aan het eerste elftal en de routine in de ploeg, kan PSV zeker mee spelen om de titel.

Feijenoord,

Opzich is dit het interessante ploeg om over te hebben. Na een prima seizoen vertrokken er een aantal goede spelers en was het moeilijk om dat op te vangen. Spelers als Guidetti, Bakkal, Vlaar en El Ahmadi vertrokken, wat toch de sterkhouder waren van het afgelopen seizoen. Met Vormer kwam er een ervaren middenvelder bij en tegelijkertijd werd ook Goossens aangetrokken. Te Vrede kwam van Excelsior en er werd ook gewinkeld bij Manchester city. Singh en Elabdelaoui moeten proberen zich net zo te manifesteren als hun voorganger. Mathijssen werd aangetrokken als vervanger voor Vlaar, terwijl Janmaat van Heerenveen de defensie wat ervaring moet geven. Op de laatste dag verraste Feijenoord met de Ruil Cabral - Verhoek, die voorzetten moet gaan geven op de nieuwe spits Pelle. In hoeverre deze spelers aanwinsten zijn zal de tijd uitwijzen. Feijenoord gaat het lastig krijgen,of verrast weer iedere voetbalkenner. Ik ben benieuwd. Mijn voorspelling? Spelen om plek 4-6.

AZ,

Bij AZ kun je er niet omheen dat ze elk jaar kwaliteit inleveren en het toch weer prima opvangen. Dit jaar zullen er zeker weer twijfels zijn, maar Verbeek weet altijd een prima elftal te smeden. Moisander vertrok en de opvolger met de naam Rhijnen stond al klaar. Het vertrek van R.Elm zal worden opgevangen met V.Elm of Henderson, Terwijl Poulsen vergeten moet worden door aanwinst Gorter. Voor de rest gebeurde er niet zoveel. Benschop en Klavan zijn niet de bekendste spelers en vertrokken. Aanwinsten volgden in de naam van Berghuis en Rosheuvel. Holman's vertrek zal niet op te vangen zijn en Verbeek gaat het ook zwaar krijgen dit seizoen. Top 3 is te hoog gegrepen maar plaats 4 moet zeker lukken met dit elftal!


Voor de rest is Heerenveen het grootste slachtoffer van het seizoen. Een hele voorhoede vertrokken en geen vertrouwen van de directie om waardige vervangers te halen, gaat het verhaal van Heerenveen worden sit seizoen. Groningen gaat Tadic missen en Vitesse is geen peil op te trekken. RKC huurt en koopt slim en zal ook dit seizoen en goede indruk maken. VVV prijst zich gelukkig met het behouden van Wildschut, Terwijl Holla voor Ado koos. Willem 2 gaat proberen met kunst en vliegwerk in de eredivisie te blijven en (Pec)Zwolle gaat ook beneden meedoen. De rest gaat met elkaar uitvechten wie waar komt te staan.

Mocht ik mensen zijn vergeten, mijn excuses!

Mvg

Voetbalnerd Dirk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten