maandag 31 augustus 2015

Ook Ajax ontkomt niet aan mijn ongezoute mening.

Toch wel lekker he.... Kampioen worden en je dan rechtstreeks plaatsen voor de Champions league.
Lekker lang op vakantie gaan en je pas weer moeten opladen als de competitie begint. Kan je lekker focussen op je wijfie en je kinderen in 1 of andere sup tropisch zwemparadijs. Daarna een beetje voetballen tegen amateurs die af en toe leuk meedoen. Rustig toewerken naar de start en dan er vol inklappen. Tuurlijk, er kunnen nog altijd spelers vertrekken waardoor je wat minder ingespeeld bent. Gelukkig speel je geen voorrondes, dus kun je er lekker gaan trainen en je de speelstijl eigen maken. Allemaal voordelen van een kampioenschap. Ajax heeft er 4 voorbereidingen lang van mogen genieten. Helaas was de titel in het vorig seizoen vergeven aan PSV. Dus voorrondes....... BALEN!!


Eigenlijk is het altijd hetzelfde. We loten volgens de media altijd ploegen die er totaal niks van kunnen. De rechtsback zou hier ergens op de bank zitten bij een eerste divisie ploeg. De spits rijd in een Opel Astra en de trainer schreeuwt alleen maar langs de zijlijn. We hebben op elke positie iemand lopen die 3 klasse beter is, dus gaat dit een makkie worden. Oude wedstrijden worden uit de kast getrokken om te waarschuwen voor onderschatting en ga zo maar door. Het hele circus begint eigenlijk gewoon veels te vroeg om er nu al bij stil te staan, dat het wel eens mis zou kunnen gaan.
En als het dan mis gaat, dan begint heel Nederland gelijk met klagen. Go Ahead had nooit mogen mee doen met de EL voorronde via de Fair play, Vitesse kan beter pas ergens in December serieus mee gaan doen en Ajax!?!?........ Ajax is en zal nooit meer een ploeg worden om rekening mee te houden in Europa. Rapid Wien is Ajax de baas en wat rest zijn de voorrondes voor de EL....BALEN!!

De kritiek is keihard zoals verwacht. Er zijn reporters die gelijk de filosofie van Cruijff onderuit halen. Er zijn meningen van analisten die er niet toe doen, maar waar toch een groot deel naar luistert.
Meningen die niet mals zijn. De ploeg is te jong. De ploeg mist ervaren krachten en de grote vraag die iedereen stelt is of de magie van Frank niet is uitgewerkt. Ik persoonlijk walg van deze onzin. Het blijft altijd zo makkelijk om maar gelijk de trainer ter discussie te stellen, Om de filosofie onderuit te halen en om het transferbeleid af te kraken. Nu ben ik ook geen fan van de aankopen die zijn arriveert, maar wie ben ik om daar wat over te zeggen.

Nou dat zal ik je vertellen. Ik ben iemand met een mening, vaak ook behoorlijk uitgesproken. Ik vertel graag anderen hoe ik over dingen denk. Onderwerpen waarover ik geen enkel invloed kan uitoefenen of ver van mijn bed show zijn. Ook daar heb ik het graag over met mensen. Ajax is dan niet echt een ver van mijn bed show, ook al heb ik daar geen enkele invloed over. Ik kan wel proberen een brief te schrijven naar het bestuur, maar dat zullen meerdere fans met mij al vele malen gedaan hebben. Daarom doe ik het ook een beetje via blog. Vind ik leuk. Kan ik ook Ajax kennis laten maken met mijn ongezouten mening. Heb ik in de afgelopen alinea's al kritiek geleverd op Ajax dan? Nee...eigenlijk niet, slecht he ;)

Ondertussen zijn we na 2 slechte wedstrijden tegen een pauperclub gekwalificeerd voor groepsfase El, rammen we door het seizoen als een kampioensploeg en zit de trainer er nog steeds. Er lijkt dus niks mis met het begin van het seizoen. Cillessen lijkt te blijven. Tete en Riedewald ontpoppen zich als volwaardig lid van het basiselftal en El Ghazi is onze Amsterdamse Ronaldo. Waar zeuren we dan allemaal over? Tuurlijk....het spel mag allemaal wat mooier. Soms lijkt er zonder beleving gevoetbald te worden. Is ook niet zo heel raar. Bazoer is een jong ventje en van Gudelj mag je gewoon niet verwachten dat hij de leidersrol op zich neemt. Was een Gudelj nodig geweest? Ik vraag me dat dan wel weer af. Met een Sinkgraven en Klaassen op het middenveld en Bazoer erachter heb je een uitstekend middenveld. Ervaring is in deze helaas ook belangrijk. Daarom snap ik het toch wel. Kan ik Ajax dan helemaal niet betrappen op slecht beleid?? Misschien voorin? Daar liggen toch wel de mankementen, maar daar gaat ik het nu niet over hebben. Het begin van het seizoen brengt altijd wel stress en onbegrijpelijke keuzes met zich mee. Dat kan iedere supporter van welke club dan ook niet ontkennen. Dus ook ik heb kritiek. Die houd ik lekker voor mezelf :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten